Book-it.gr, Βιβλία για Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και όχι μόνο...

Τηλ.: 2108050578, 2108045285, 2108050579

books Συνολικά βιβλία 31324

Σχολικά Βοηθήματα arrow Λυκείου arrow Γ' Λυκείου arrow Γ' Λυκείου Γενικής Παιδείας arrow Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ΄ Λυκείου - Συγγραφέας: Λυγίζος Πέτρος,Λυγίζου Χρυσώ - Εκδόσεις Σαββάλας

Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ΄ Λυκείου - Συγγραφέας: Λυγίζος Πέτρος,Λυγίζου Χρυσώ - Εκδόσεις Σαββάλας

Το book-it.gr σας προτρέπει να αγοράσετε όλα τα σχολικά βοηθήματα της τάξης σας   και να επωφεληθείτε από τις απίστευτες τιμές τους.

Σαββάλας Σχολικό Βοήθημα -Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ΄ Λυκείου ,  του συγγραφέα  Λυγίζος Πέτρος,Λυγίζου Χρυσώ, Σελίδες : 496

Περιγραφή - Βασικά Χαρακτηριστικά Σχολικού Βοηθήματος:

Η λογοτεχνία ως έντεχνος λόγος ποιητικός ή πεζός αποτελεί μια μορφή επικοινωνίας του συγγραφέα με το δέκτη, η οποία πραγματώνεται μέσα και από την ενεργό συμμετοχή του αναγνώστη, που ως τελικός αποδέκτης μετέχει λογικά και συγκινησιακά, ερμηνεύει, κατανοεί και κρίνει. Το συναίσθημα μετουσιώνεται σε σκέψη και αυτή πάλι σε συναίσθημα εκφρασμένο μέσα από τον ποιητικό ή τον πεζό λόγο.

Η λογοτεχνία επίσης δεν αποτελεί μια απλή αναπαράσταση της πραγματικότητας, αν και εμπεριέχει στοιχεία της· εξάλλου για την πραγμάτωση ενός λογοτεχνικού έργου απαιτείται τόσο η βιωματική εμπειρία όσο και η ικανότητα μετάπλασης ενός γεγονότος ή μιας κατάστασης. Προσφέρει ωστόσο αισθητική συγκίνηση στο δέκτη και παράλληλα τη δυνατότητα θέασης των ποικίλων εκδοχών μιας φαινομενικά κοινής πραγματικότητας.

Η νεοελληνική μεταπολεμική λογοτεχνία, με την οποία ασχολείται κυρίως το βιβλίο της Γ' Λυκείου, είναι προϊόν των άμεσων και έμμεσων βιωμάτων που γεννήθηκαν από τα ιστορικά γεγονότα του Β' Παγκόσμιου πολέμου και της Κατοχής, του Εμφυλίου και της δικτατορίας. Οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους της μεταπολεμικής περιόδου κυριαρχούνται είτε από την επιτακτική ανάγκη για φυγή από μια αδιέξοδη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, την οποία αντιμάχονται είτε επιδιώκουν την κατάκτηση μιας εσωτερικής ελευθερίας μέσα από υπαρξιστικές και νεοϋπερρεαλιστικές αναζητήσεις.

Η ξένη λογοτεχνία της ίδιας περιόδου σηματοδοτήθηκε τόσο από τις ιστορικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες όσο και από την ανάγκη των δημιουργών να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για τη διαμορφούμενη πραγματικότητα και τις ανησυχίες τους για τα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου.

Στόχος λοιπόν του βιβλίου αυτού είναι να καταστήσει δυνατή την επικοινωνία του νέου με το γοητευτικό κόσμο της λογοτεχνίας μέσα από την ερμηνευτική προσέγγιση των κειμένων και την ανάλυση των αφηγηματικών και ποιητικών τρόπων· όπου θεωρήθηκε αναγκαίο επιλέχθηκαν παράλληλα κείμενα, η παρουσίαση των οποίων στοχεύει στην όξυνση της κριτικής ικανότητας των μαθητών και στη διεύρυνση του προβληματισμού τους.

Πιστεύοντας πως έχουμε ανταποκριθεί στους παιδαγωγικούς μας στόχους και κατανοώντας την αγωνία του νέου για μάθηση, ευχόμαστε το παρόν βιβλίο να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο στα χέρια του.


Παράμετροι Κατηγορίας: Σχολικά Βοηθήματα
Εκδοτικός οίκος ΣΑΒΒΑΛΑΣ
Τάξη Γ Λυκείου
ISBN 960-423-749-7
Έτος έκδοσης 2009

Τιμή:
€10.88

Τρόποι Παραγγελίας, Αποστολής & Πληρωμής

Παραγγελία μέσω του web site μας www.book-it.gr ή μέσω τηλεφώνου 210.805.0578 (10 γραμμές) ή μέσω fax στο 2108050573.
Αποστολή προϊόντων σε όλη την Ελλάδα με Γενική Ταχυδρομική

Πληρωμή με Αντικαταβολή, Πιστωτική Κάρτα , Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Αν δεν βρίσκετε κάποιο βιβλίο

Το site ενημερώνεται συνέχεια με νέα βιβλία. Αν δεν βρίσκετε κάποιο βιβλίο δεν σημαίνει ότι δεν το έχουμε. Επικοινωνήστε στο τηλ. 2108050578 ή στείλτε email: info@book-it.gr για να σας γνωρίσουμε τιμές.

book-it-partner.jpg